Vanilkový extrakt
Rozpis na 250 mililitrů.
Vanilkový cukr
- 5 větších vanilkových lusků
- 250 ml 35 - 40% vodky nebo rumu, brandy, ginu, Bourbonu, slivovice...
Vanilkový cukr
Rozpis na 500 gramů.
- 2 větší vanilkové lusky
- 500 g cukru krupice
Jak na to
- Extrakt: lusky rozříznout, vyškrábnout zrníčka, vše přendat do nádoby, zalít alkoholem
- nechat louhovat několik měsíců, občas promíchat, po půl roce scedit
- Cukr: lusky rozříznout, v nádobě zasypat cukrem, občas promíchat, po 2 týdnech možno používat
.
- Extrakt: lusky rozříznout, vyškrábnout zrníčka, vše přendat do nádoby, zalít alkoholem
- nechat louhovat několik měsíců, občas promíchat, po půl roce scedit
- Cukr: lusky rozříznout, v nádobě zasypat cukrem, občas promíchat, po 2 týdnech možno používat
.