Rozpis pro 12 loupáků.
- 500 g hladké mouky
- 250 ml vody
- 50 g cukru krupice
- 30 g sádla
- 30 g másla
- 25 g droždí
- 12 g medu
- 2 žloutky
- 1 čajová lžička soli
- 1 vanilkový cukr
- 1 celé vejce na potření
- kůra z půlky citronu
- mák na posypání
Jak na to
- zadělat těsto, pořádně prohníst, nechat 60 až 80 minut kynout
- těsto rozdělit na polovinu, rozválet do kruhu, rozdělit na 6 trojúhelníků, od delší strany smotat
- na plechu nechat před pečením 50 - 60 minut kynout
- potřít celým rozšlehaným vejcem, posypat mákem
- vložit do trouby vyhřáté na 200 °C, po 3 minutách snížit na 180 °C, péct ještě cca 15 minut
.
- zadělat těsto, pořádně prohníst, nechat 60 až 80 minut kynout
- těsto rozdělit na polovinu, rozválet do kruhu, rozdělit na 6 trojúhelníků, od delší strany smotat
- na plechu nechat před pečením 50 - 60 minut kynout
- potřít celým rozšlehaným vejcem, posypat mákem
- vložit do trouby vyhřáté na 200 °C, po 3 minutách snížit na 180 °C, péct ještě cca 15 minut
.