Rozpis na 3 hamburgery.
Základ
- 300 g hovězího masa, ideálně krk nebo plec
- 3 hamburgerové žemle
- 1 polévková lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
- 1 kávová lžička worcestrové omáčky
- sůl, pepř
Volitelné přílohy
- plátky sýra, slaniny, kyselé okurky, cibule, rajčete...
- vejce jako volské oko
- listy zeleného nebo ledového salátu, rukola...
- dresinky, kečup, hořčice...
- karamelizovaná cibule: 80 g cibule, 20 g másla, 1 čajová lžička cukru
Jak na to
- jako první připravit volské oko, slaninu, cibuli (samozřejmě, jen pokud budeme dávat)
- mleté maso lehce promíchat s worcestrovou omáčkou, vytvarovat do koule, zmáčknout
- osolit, opepřit, každou stranu 3 - 5 minut restovat
- nechat odpočinout
- opéct vnitřní strany rozříznuté žemle
- podle chuti sestavit
.
- jako první připravit volské oko, slaninu, cibuli (samozřejmě, jen pokud budeme dávat)
- mleté maso lehce promíchat s worcestrovou omáčkou, vytvarovat do koule, zmáčknout
- osolit, opepřit, každou stranu 3 - 5 minut restovat
- nechat odpočinout
- opéct vnitřní strany rozříznuté žemle
- podle chuti sestavit
.