- 1000 g vepřové pečeně bez kosti vcelku
- 750 ml plnotučného mléka
- 60 g (30 + 30) másla
- 5 - 10 stroužků česneku
- 1 polévková lžíce slunečnicového nebo olivového oleje nebo sádla
- 1 čajová lžička rozmarýnu
- 1 čajová lžička tymiánu
- pár lístků šalvěje
- sůl, pepř
Jak na to
- pečeni svázat provázkem, osolit, opepřit, zprudka opéct, dát do pekáče
- orestovat plátky česneku a lístky šalvěje, přidat sůl, tymián a rozmarýn, zalít mlékem
- obsah pánve nalít k masu, doplnit mlékem do 3/4 výšky, na maso položit plátky másla
- zakryté péct na 160 °C 2 - 2,5 hodiny, maso obracet a polévat výpekem
- pečeni svázat provázkem, osolit, opepřit, zprudka opéct, dát do pekáče
- orestovat plátky česneku a lístky šalvěje, přidat sůl, tymián a rozmarýn, zalít mlékem
- obsah pánve nalít k masu, doplnit mlékem do 3/4 výšky, na maso položit plátky másla
- zakryté péct na 160 °C 2 - 2,5 hodiny, maso obracet a polévat výpekem
- odkrýt, polít, péct ještě 20 minut bez zakrytí
- zvýšit teplotu a péct dalších zhruba 20 minut dozlatova
.
.