Pozor, doba přípravy okolo 4 hodin.
- 500 g hovězího masa (zadní nebo libové přední)
- 400 g konzervovaných loupaných sekaných rajčat
- 200 g řapíkatého celeru
- 200 ml červeného vína
- 200 ml mléka
- 160 g cibule (1 větší)
- 100 g mrkve (1 větší)
- 100 g pancetty
- 70 g rajčatového pyré nebo protlaku (3 vrchovaté čajové lžičky)
- 20 g másla
- 4 polévkové lžíce olivového oleje
- 1/2 kávové lžičky mletého muškátového oříšku
- sůl, pepř
Jak na to
- cibuli, mrkev a celer osmahnout na oleji a másle, přidat pancettu
- dobře orestovat nadrobno pokrájené nebo pomleté maso
- přidat sůl, pepř, muškátový ořech, zalít vínem, nechat odpařit alkohol
- vmíchat rajčatové pyré a rajčata, zalít vodou
- zvolna okolo 3 hodiny dusit
- přilít mléko a dále dusit 10 - 15 minut zakryté a 5 minut bez zakrytí
- cibuli, mrkev a celer osmahnout na oleji a másle, přidat pancettu
- dobře orestovat nadrobno pokrájené nebo pomleté maso
- přidat sůl, pepř, muškátový ořech, zalít vínem, nechat odpařit alkohol
- vmíchat rajčatové pyré a rajčata, zalít vodou
- zvolna okolo 3 hodiny dusit
- přilít mléko a dále dusit 10 - 15 minut zakryté a 5 minut bez zakrytí