Základ
- 2 hlávky římského salátu
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 20 g másla
- bílá bageta, veka... (cca 50 g na jednu porci)
- parmazán
Dresink
- 200 - 250 ml olivového oleje
- 2 žloutky
- 2 řezy sardelek neboli ančoviček
- 1 čajová lžička dijonské hořčice (12 g)
- 1 polévková lžíce strouhaného parmazánu (cca 10 g)
- šťáva z půlky citronu (cca 25 ml)
- 1/2 kávové lžičky balzamikového octa nebo worcestrové omáčky
- sůl, pepř
Jak na to
- bagetu nakrájet na kostky a opéct společně s česnekem na másle a olivovém oleji dozlatova
- všechny ingredience na dresink rozmixovat
- opláchnuté a osušené listy salátu pokrájet a smíchat s dresinkem
- na jednotlivé porce přidat opečené kousky bagety, posypat hoblinami parmazánu
- bagetu nakrájet na kostky a opéct společně s česnekem na másle a olivovém oleji dozlatova
- všechny ingredience na dresink rozmixovat
- opláchnuté a osušené listy salátu pokrájet a smíchat s dresinkem
- na jednotlivé porce přidat opečené kousky bagety, posypat hoblinami parmazánu
.