V rozpisu uvedený hrnek má objem 250 mililitrů.
- 400 g polohrubé mouky (2 hrnky)
- 350 g strouhaných jablek (vrchovatý hrnek)
- 150 g cukru krupice (3/4 hrnku)
- 100 g mléka (1/2 hrnku)
- 100 g slunečnicového oleje (1/2 hrnku) nebo másla nebo Hery
- 100 g čokolády
- 40 g jader vlašských ořechů (hrst)
- 2 vejce
- 2 polévkové lžíce rumu
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 1 polévková lžíce vanilkového extraktu
- 1 polévková lžíce šťávy z citronu
- citronová kůra z 1/2 citronu
- 1 polévková lžíce slunečnicového oleje a 2 polévkové lžíce strouhanky nebo hrubé mouky na vymazání a vysypání formy
Jak na to
- prosetou mouku smíchat s práškem do pečiva, cukrem, ořechy a citronovou kůrou
- do mísy přidat nastrouhaná jablka, olej, rum, šťávu z citronu, vejce a vanilkový extrakt
- po částech přilévat mléko, smíchat vše dohromady
- 1/3 těsta nalít do vymazané a vysypané formy, poklást čokoládou, nalít zbytek těsta
- péct 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, teplotu snížit na 160 °C, péct dalších 30 - 40 minut
- prosetou mouku smíchat s práškem do pečiva, cukrem, ořechy a citronovou kůrou
- do mísy přidat nastrouhaná jablka, olej, rum, šťávu z citronu, vejce a vanilkový extrakt
- po částech přilévat mléko, smíchat vše dohromady
- 1/3 těsta nalít do vymazané a vysypané formy, poklást čokoládou, nalít zbytek těsta
- péct 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, teplotu snížit na 160 °C, péct dalších 30 - 40 minut
.