- 1000 ml drůbežího vývaru nebo vody
- 425 ml fazolí (1 konzerva)
- 425 ml kukuřice (1 konzerva)
- 425 ml sekaných loupaných rajčat (1 konzerva)
- 150 g cibule (1 větší)
- 50 g rajčatového protlaku (2 polévkové lžíce)
- 10 g másla (1 čajová lžička)
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička koriandru
- sůl, pepř
- pálivé papričky Jalapeños nebo mleté chilli
- čerstvý koriandr, zakysaná smetana a tortilla k servírování
Jak na to
- scedit fazole a kukuřici, odebrat 2 polévkové lžíce
- cibuli zesklovatět na oleji, přidat fazole a kukuřici, Jalapeños, koriandr, 4 minuty restovat
- vmíchat rajčatový protlak, krátce orestovat, vlít rajčata
- zalít vývarem, 15 minut povařit, rozmixovat, vmíchat část odložených fazolí a kukuřice, vypnout
- nechat 5 minut pod poklicí rozležet
.
- scedit fazole a kukuřici, odebrat 2 polévkové lžíce
- cibuli zesklovatět na oleji, přidat fazole a kukuřici, Jalapeños, koriandr, 4 minuty restovat
- vmíchat rajčatový protlak, krátce orestovat, vlít rajčata
- zalít vývarem, 15 minut povařit, rozmixovat, vmíchat část odložených fazolí a kukuřice, vypnout
- nechat 5 minut pod poklicí rozležet
.