- 350 g hovězí kližky nebo krku
- 250 g cibule (2 střední)
- 250 g brambor (3 střední)
- 50 g slaniny
- 50 g sádla
- 40 g polohrubé mouky (2 polévkové lžíce)
- 30 g rajčatového protlaku (1 vrchovatá polévková lžíce)
- 1500 ml hovězího vývaru
- 3 stroužky česneku
- sůl, mletý pepř, mletá sladká paprika, majoránka, kmín
Jak na to
- na sádle/oleji nechat povolit slaninu, orestovat s cibulí
- krátce a zprudka osmahnout maso, podusit ve vlastní šťávě do vyvaření vody
- vmíchat protlak, česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku a papriku
- podlít, dusit doměkka, promíchávat, podle potřeby podlévat
- vodu vyvařit na tuk, nasypat mouku, opražit
- zalít vývarem, přidat pokrájené brambory a majoránku
- povařit do změknutí brambor
.
- na sádle/oleji nechat povolit slaninu, orestovat s cibulí
- krátce a zprudka osmahnout maso, podusit ve vlastní šťávě do vyvaření vody
- vmíchat protlak, česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku a papriku
- podlít, dusit doměkka, promíchávat, podle potřeby podlévat
- vodu vyvařit na tuk, nasypat mouku, opražit
- zalít vývarem, přidat pokrájené brambory a majoránku
- povařit do změknutí brambor
.