Hovězí maso vařené na provázku neboli Le boeuf à la ficelle
- 500 - 600 g hovězího masa vcelku (může být kýta, plec, roštěná, svíčková)
- 120 g cibule (1 větší)
- 120 g mrkve
- 100 g celeru
- 60 g pórku
- 8 kuliček pepře
- 3 bobkové listy
- snítka tymiánu
- hovězí vývar
- sůl, pepř
Jak na to
- maso upravit do tvaru válečku, svázat, na koncích navázat provázek, zavěsit na vařečku
- v hrnci dát vařit vývar, přidat pepř, bobkový list, tymián a rozkrojenou cibuli
- blanšírovat mrkev, celer a pórek
- do vroucího vývaru ponořit maso zavěšené na vařečce, 15 minut povařit
.
- maso upravit do tvaru válečku, svázat, na koncích navázat provázek, zavěsit na vařečku
- v hrnci dát vařit vývar, přidat pepř, bobkový list, tymián a rozkrojenou cibuli
- blanšírovat mrkev, celer a pórek
- do vroucího vývaru ponořit maso zavěšené na vařečce, 15 minut povařit
.