- 500 g hladké mouky 00
- 375 ml vlažné vody
- 21 g droždí (1/2 kostky)
- 1 čajová lžička cukru
- sůl
- olivový olej
- olivy, sušená konzervovaná rajčata, rozmarýn, levandule...
Jak na to
- ve 375 ml vlažné vody rozmíchat cukr a rozdrobené droždí, nechat vzejít
- vmíchat olivový olej, přisypávat mouku, zpracovat těsto, nechat vykynout
- těsto prohníst, rozdělit na 2 - 3 díly, rozválet na výšku 2 cm
- přendat na plech vymazaný olivovým olejem a vysypaný hrubozrnnou solí nebo do formy, nechat 10 minut kynout
- vtlačit pokrájená sušená rajčata, rozpůlené olivy, posypat rozmarýnem nebo levandulí
- polít olivovým olejem, posypat solí, nechat ještě 5 minut kynout
- péct 15 minut při 220 °C
.
- ve 375 ml vlažné vody rozmíchat cukr a rozdrobené droždí, nechat vzejít
- vmíchat olivový olej, přisypávat mouku, zpracovat těsto, nechat vykynout
- těsto prohníst, rozdělit na 2 - 3 díly, rozválet na výšku 2 cm
- přendat na plech vymazaný olivovým olejem a vysypaný hrubozrnnou solí nebo do formy, nechat 10 minut kynout
- vtlačit pokrájená sušená rajčata, rozpůlené olivy, posypat rozmarýnem nebo levandulí
- polít olivovým olejem, posypat solí, nechat ještě 5 minut kynout
- péct 15 minut při 220 °C
.