Tiramisu
Hotové Tiramisu necháme několik hodin uležet!
Klasická příprava Tiramisu ze syrových vajec je popsána v tipech pod receptem.
- 500 g Mascarpone
- 400 g smetany ke šlehání (33 a více procent)
- 150 g cukru moučky
- 50 ml likéru, ideálně mandlový Amaretto nebo Barbero
- 30 - 33 ks cukrářských piškotů nejlépe Savoiardi
- 2 vrchovaté čajové lžičky kávy
- kakao práškové
Jak na to
- smíchat Mascarpone s cukrem, vmíchat do tuha ušlehanou šlehačku
- piškoty smočit v silné kávě, urovnat na dno mísy nebo pohárových sklenic, pokapat likérem
- potřít vrstvou krému
- opět urovnat vrstvu piškotů namočených v kávě, pokapat likérem, natřít krém
- podávat vychlazené, posypat kakaovým práškem
.
- smíchat Mascarpone s cukrem, vmíchat do tuha ušlehanou šlehačku
- piškoty smočit v silné kávě, urovnat na dno mísy nebo pohárových sklenic, pokapat likérem
- potřít vrstvou krému
- opět urovnat vrstvu piškotů namočených v kávě, pokapat likérem, natřít krém
- podávat vychlazené, posypat kakaovým práškem
.