Pečeno v nízké kulaté koláčové formě o průměru 24 centimetrů.
Základ
- 250 g listového těsta
- kousek másla na vymazání formy
Náplň
- 250 g mascarpone
- 200 g zakysané smetany
- 120 g (60 + 60) italské slaniny pancetty
- 120 g mozzarelly
- 100 g čerstvého baby špenátu
- 60 g sušených nakládaných rajčat
- 20 g kaparů
- 4 vejce
- 4 stroužky česneku
- hrst lístků bazalky
- sůl, mletý pepř
Jak na to
- těsto rozdělit na půlku, první rozválet do kruhu o průměru cca dna formy, druhou o 3 - 4 cm větší
- do vymazané formy urovnat větší kruh, potřít vejcem, položit menší
- propíchnout párkrát vidličkou, zatížit fazolemi, zapéct 8 minut při 180 °C
- smíchat suroviny na náplň, nalít na předpečené těsto, posypat pepřem
- péct 30 minut, vyndat z trouby, na povrch urovnat kousky mozzarelly a plátky pancetty
- dopéct 20 - 25 minut dozlatova
.
- těsto rozdělit na půlku, první rozválet do kruhu o průměru cca dna formy, druhou o 3 - 4 cm větší
- do vymazané formy urovnat větší kruh, potřít vejcem, položit menší
- propíchnout párkrát vidličkou, zatížit fazolemi, zapéct 8 minut při 180 °C
- smíchat suroviny na náplň, nalít na předpečené těsto, posypat pepřem
- péct 30 minut, vyndat z trouby, na povrch urovnat kousky mozzarelly a plátky pancetty
- dopéct 20 - 25 minut dozlatova
.