- 1000 - 1200 g krkovice nebo kotlety nebo plece vcelku, může být s kostí i bez
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku (nemusí být)
- kmín
- sůl
Jak na to
- maso nasolit, položit do pekáče tučnější stranou nebo kostí dolů
- posypat kmínem, obložit cibulí a česnekem
- 10 minut nepodlité nezakryté zapéct při 200 °C
- podlít, zakrýt a vybrat jeden ze způsobu upečení, pomalé nebo rychlejší
- maso nasolit, položit do pekáče tučnější stranou nebo kostí dolů
- posypat kmínem, obložit cibulí a česnekem
- 10 minut nepodlité nezakryté zapéct při 200 °C
- podlít, zakrýt a vybrat jeden ze způsobu upečení, pomalé nebo rychlejší
- rychlejší: stáhnout teplotu na 180 °C, péct 60 minut, polévat výpekem, odkrýt, maso pečené bez kosti obrátit, to s kostí neobracet, dopéct doměkka
- pomalejší: zakryté péct 3 - 4 hodiny při teplotě 130 °C, měkké maso odkrýt, při zvýšené teplotě dopéct dozlatova
.
- pomalejší: zakryté péct 3 - 4 hodiny při teplotě 130 °C, měkké maso odkrýt, při zvýšené teplotě dopéct dozlatova
.