- 850 ml konzervovaných loupaných krájených rajčat
- 500 ml vývaru nebo kostka bujónu
- 250 g zelené tlustostěnné papriky (1 větší)
- 200 g rajčatového protlaku
- 150 g cibule (1 větší)
- 10 g másla
- 6 stroužků česneku
- 6 polévkových lžic olivového oleje
- 2 čajové lžičky sušené bazalky
- sůl, cukr, pepř
- pro servírování zakysaná smetana, smetana, čerstvě mletý pepř, bazalka, strouhaný parmazán...
Jak na to
- na oleji a másle postupně osmahnout cibuli, česnek a papriku
- přidat cukr a rajčatový protlak, vmíchat bazalku
- vmíchat rajčata, osolit, opepřit, zalít vývarem
- 20 minut povařit, přidat česnek, rozmixovat
- na oleji a másle postupně osmahnout cibuli, česnek a papriku
- přidat cukr a rajčatový protlak, vmíchat bazalku
- vmíchat rajčata, osolit, opepřit, zalít vývarem
- 20 minut povařit, přidat česnek, rozmixovat
- podle potřeby dochutit
.