- 1200 g vepřové panenky
- 100 g cibule (1 větší)
- 20 g másla
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 - 2 čajové lžičky hladké mouky
- hrubozrnná sůl, čerstvě mletý pepř
- tymián
Jak na to
- panenku odblanit, opláchnout, osušit
- vetřít sůl, popepřit
- zprudka krátce opéct ze všech stran
- na alobal nasypat kolečka cibule a plátky česneku, položit panenku, posypat tymiánem
- zabalit, péct 20 - 25 minut při 200 °C
- před krájením nechat odpočinout
.
- panenku odblanit, opláchnout, osušit
- vetřít sůl, popepřit
- zprudka krátce opéct ze všech stran
- na alobal nasypat kolečka cibule a plátky česneku, položit panenku, posypat tymiánem
- zabalit, péct 20 - 25 minut při 200 °C
- před krájením nechat odpočinout
.