- 1200 g hovězího předního masa
- 600 g cibule
- 100 g špeku nebo slaniny bez kůže
- 50 g sádla nebo 5 polévkových lžic slunečnicového oleje
- 40 g rajčatového protlaku
- 30 g polohrubé mouky (3 zarovnané polévkové lžíce)
- 15 g soli (2 čajové lžičky)
- 4 stroužky česneku
- kořeni: 3 čajové lžičky sladké mleté papriky (12 g), 2 čajové lžičky mletého pepře (3 g), 1 vrchovatá polévková lžíce majoránky (2 g), 1 čajová lžička kmínu (2 g)
Jak na to
- na sádle rozpustit slaninu, přidat cibuli, po 3 - 4 minutách česnek
- 15 - 20 minut restovat na mírném plameni dozlatova
- přidat kostky masa, osolit, zprudka a rychle opéct, stáhnout teplotu, dusit ve vlastní šťávě do vyvaření vody
- vmíchat koření a rajčatový protlak, krátce orestovat
- podlít horkou vodou/vývarem/pivem, dusit zakryté na mírném plameni doměkka
- přilít horkou vodu/vývar, zahustit, 20 minut povařit
.
- na sádle rozpustit slaninu, přidat cibuli, po 3 - 4 minutách česnek
- 15 - 20 minut restovat na mírném plameni dozlatova
- přidat kostky masa, osolit, zprudka a rychle opéct, stáhnout teplotu, dusit ve vlastní šťávě do vyvaření vody
- vmíchat koření a rajčatový protlak, krátce orestovat
- podlít horkou vodou/vývarem/pivem, dusit zakryté na mírném plameni doměkka
- přilít horkou vodu/vývar, zahustit, 20 minut povařit
.