Základ
- vepřové koleno (cca 1500 g)
- 50 g sádla
- 2 cibule (1 na vaření, 1 na pečení)
- 2 čajové lžičky soli
- 2 stroužky česneku
- nové koření, celý pepř, bobkový list
Marináda
- 100 g dijonské hořčice
- 70 g medu
- 3 stroužky česneku
- 2 čajové lžičky soli
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 1 polévková lžíce šťávy z citronu
- pepř, sladké mletá paprika, kmín
Jak na to
- omyté koleno vložit do vroucí osolené vody s bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a cibulí
- 2 - 2,5 hodiny povařit skoro doměkka
- kůži na vychladlém koleně naříznout do mřížky
- smíchat marinádu, důkladně potřít koleno
- koleno položit do pekáče na nakrájenou cibuli a plátky česneku
- přidat kousek sádla, podlít vodou/vývarem
- péct 30 minut při 200 °C, obrátit a péct dalších 25 - 40 minut
- omyté koleno vložit do vroucí osolené vody s bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a cibulí
- 2 - 2,5 hodiny povařit skoro doměkka
- kůži na vychladlém koleně naříznout do mřížky
- smíchat marinádu, důkladně potřít koleno
- koleno položit do pekáče na nakrájenou cibuli a plátky česneku
- přidat kousek sádla, podlít vodou/vývarem
- péct 30 minut při 200 °C, obrátit a péct dalších 25 - 40 minut
- často polévat, podlévat
.
.