Základ
- 400 g zmražených špenátových listů
- 200 g 12% smetany (může být i 30 - 33%)
- 4 stroužky česneku
- 1 - 2 žloutky
- kuřecí vývar nebo kostka kuřecího bujonu (nemusí být)
- sůl, pepř
- k servírování 30 - 33% smetana, vejce vařené, opečená houska, parmazán, niva, nakládaná sušená rajčata, chilli vločky, čerstvé špenátové listy...
Cibulová jíška
- 60 g cibule (1 menší)
- 60 g másla
- 50 g hladké mouky (2 polévkové lžíce)
Jak na to
- na másle zesklovatět cibuli, vsypat mouku, usmažit světlou jíšku
- přidat mražený špenát, nechat povolit, osolit, opepřit
- zalít vývarem, 15 minut povařit
- rozmixovat, vrátit na sporák, vmíchat smetanu smíchanou se žloutkem
- přivést k varu, vypnout, přidat utřený česnek
.
- na másle zesklovatět cibuli, vsypat mouku, usmažit světlou jíšku
- přidat mražený špenát, nechat povolit, osolit, opepřit
- zalít vývarem, 15 minut povařit
- rozmixovat, vrátit na sporák, vmíchat smetanu smíchanou se žloutkem
- přivést k varu, vypnout, přidat utřený česnek
.