Česnečka neboli oukrop
- vývar z brambor
- česnek
- kořenová zelenina (nemusí být)
- kostka zeleninového nebo kuřecího bujonu (nemusí být)
- sůl, pepř, kmín, majoránka
- sádlo vepřové nebo husí (nebo slunečnicový olej)
- uvařené brambory, šunka, tvrdý sýr, opečený chléb nebo pečivo (nemusí být)
Jak na to
- po uvaření brambor slít vývar do hrnce, podle potřeby doplnit horkou vodou
- vmíchat kmín, ev. bujon, ev. kořenovou zeleninu
- povařit 8 minut, dochutit solí, pepřem, majoránkou
- vmíchat sádlo a utřený česnek
.
- po uvaření brambor slít vývar do hrnce, podle potřeby doplnit horkou vodou
- vmíchat kmín, ev. bujon, ev. kořenovou zeleninu
- povařit 8 minut, dochutit solí, pepřem, majoránkou
- vmíchat sádlo a utřený česnek
.