Pečeno ve formě na srnčí hřbet o rozměrech 10 x 30 centimetrů.
Základ
- 1000 g kuřecích řízků (prsní nebo stehenní)
- 250 g na tenké plátky pokrájené anglické slaniny
- dijonská hořčice
- sůl, pepř
- 1 čajová lžička slunečnicového nebo olivového oleje nebo másla nebo sádla na vymazání formy
Náplň
- 150 g sýru s modrou plísní
- 120 g čerstvých špenátových listů (ideálně baby špenát)
- 100 g nakládaných sušených rajčat v oleji
- 3 stroužky česneku
Sos
- 250 g cherry rajčat
- 80 g cibule (1 střední)
- 50 g nakládaných sušených rajčat
- 50 g anglické slaniny nebo špeku
- 40 g másla
- 2 stroužky česneku
- 1 čajová lžička hladké mouky
- 1/2 čajové lžičky tymiánu
- sůl, pepř
Jak na to
- vymazanou formu na srnčí hřbet vyložit plátky anglické slaniny
- na anglickou položit plátky lehce naklepaných kuřecích řízků
- opepřit, potřít hořčicí, naplnit, zabalit
- do pekáče dát slaninu, sušená rajčata, cibuli, česnek, cherry rajčata a 5 lžic vody
- do pekáče posadit formu, posypat tymiánem
- péct nezakryté 30 minut při 200 °C, vyklopit z formy, podlít 200 - 250 ml horké vody
- stáhnout teplotu na 150 °C, péct 20 - 30 minut, polévat výpekem
- sos zahustit kouskem másla obaleným v mouce
.
- vymazanou formu na srnčí hřbet vyložit plátky anglické slaniny
- na anglickou položit plátky lehce naklepaných kuřecích řízků
- opepřit, potřít hořčicí, naplnit, zabalit
- do pekáče dát slaninu, sušená rajčata, cibuli, česnek, cherry rajčata a 5 lžic vody
- do pekáče posadit formu, posypat tymiánem
- péct nezakryté 30 minut při 200 °C, vyklopit z formy, podlít 200 - 250 ml horké vody
- stáhnout teplotu na 150 °C, péct 20 - 30 minut, polévat výpekem
- sos zahustit kouskem másla obaleným v mouce
.