Mišu, díky za recept!
- 1000 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 800 - 1000 gramů mladých cuket
- 60 ml 12% smetany
- 8 polévkových lžic olivového nebo slunečnicového oleje
- 3 čajové lžičky kari pasty
- 2 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl, bílý pepř
- k servírování: smetana, opečené pečivo, bylinky (nemusí být)
Jak na to
- zhruba jednu pětinu cukety nakrájet na malé kostky, na oleji osmažit do zlatova, odložit
- v hrnci na oleji osmažit na kostičky nakrájenou cibuli do zesklovatění
- nasypat na větší kostky pokrájenou cuketu, osolit, opepřit, nechat vydusit vodu
- vmíchat kari pastu a česnek pokrájený na plátky, po chvilce zalít 800 ml vývaru
- 5 minut na mírném plameni povařit, odstavit, rozmixovat
- vrátit na sporák, vlít smetanu a podle potřeby přidat vývar, minutu povařit
- podávat s kousky opečené cukety, ev. s opečeným pečivem, parmazánem, bylinkami, olivovým, lanýžovým nebo dýňovým olejem
.
- zhruba jednu pětinu cukety nakrájet na malé kostky, na oleji osmažit do zlatova, odložit
- v hrnci na oleji osmažit na kostičky nakrájenou cibuli do zesklovatění
- nasypat na větší kostky pokrájenou cuketu, osolit, opepřit, nechat vydusit vodu
- vmíchat kari pastu a česnek pokrájený na plátky, po chvilce zalít 800 ml vývaru
- 5 minut na mírném plameni povařit, odstavit, rozmixovat
- vrátit na sporák, vlít smetanu a podle potřeby přidat vývar, minutu povařit
- podávat s kousky opečené cukety, ev. s opečeným pečivem, parmazánem, bylinkami, olivovým, lanýžovým nebo dýňovým olejem
.