- 1000 g mletého masa
- 200 g mrazených špenátových listů
- 200 g 12% smetany
- 125 g pohanky
- 60 g cibule (1 menší)
- 5 polévkových lžic bramborového škrobu (2 + 3)
- 3 větší stroužky česneku
- 2 vejce
- 2 polévkové lžíce sušených nakládaných rajčat
- 2 polévkové lžíce ústřicové omáčky
- sůl, pepř, kmín
- olej nebo sádlo na smažení
Jak na to
- propláchnutou pohanku minutu povařit, 30 minut nechat dojít
- dobře smíchat mleté maso se scezenou zchladlou pohankou, povoleným špenátem, nadrobno pokrájenými rajčaty a cibulí, utřeným česnekem, vejci, ústřicovou omáčkou, bramborovým škrobem, smetanou, solí, pepřem a kmínem
- tvarovat menší karbanátky, lehce zploštit, obalit v bramborovém škrobu
- smažit z obou stran do zlatova
,