Cizrna se musí den předem namočit!
- 350 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 200 g cizrny
- 90 g cibule (1 střední)
- 3 stroužky česneku
- 2cm kolečko celeru
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1 střední mrkev
- 1 čajová lžička tymiánu
- olivový olej
- sůl
Jak na to
- přes noc namočit cizrnu
- vmíchat sodu, vařit cca 90 minut do změknutí, scedit
- na oleji orestovat cibuli, mrkev, celer a česnek, přidat cizrnu, vmíchat sůl a tymián
- zalít vývarem nebo vodou, 12 - 15 minut nezakryté povařit, odstavit, necedit
- rozmixovat, přilévat olivový olej, dochutit
.
- přes noc namočit cizrnu
- vmíchat sodu, vařit cca 90 minut do změknutí, scedit
- na oleji orestovat cibuli, mrkev, celer a česnek, přidat cizrnu, vmíchat sůl a tymián
- zalít vývarem nebo vodou, 12 - 15 minut nezakryté povařit, odstavit, necedit
- rozmixovat, přilévat olivový olej, dochutit
.