Stando, díky za dýni!
- 1500 g dýně Hokkaido
- 1000 ml kuřecího vývaru nebo vody
- 120 g cibule (1 střední)
- 15 g másla
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 vrchovaté čajové lžičky koření garam masala (6 g)
- chilli koření
- čerstvé bylinky, např. tymián, bazalka, smil italský...
- sůl, pepř
- zakysaná smetana, dýňová semínka - nemusí být
Jak na to
- na oleji a másle osmahnout cibuli
- přidat na kostky pokrájenou vydlabanou dýni, orestovat
- osolit, přidat garam masala a bylinky
- zalít vývarem/vodou, uvařit doměkka
- odstranit bylinky, rozmixovat
- v případě potřeby naředit vývarem
- podle chuti přidat chilli a garam masala
- na oleji a másle osmahnout cibuli
- přidat na kostky pokrájenou vydlabanou dýni, orestovat
- osolit, přidat garam masala a bylinky
- zalít vývarem/vodou, uvařit doměkka
- odstranit bylinky, rozmixovat
- v případě potřeby naředit vývarem
- podle chuti přidat chilli a garam masala
.