Rozpis pro plech o rozměru 30 x 40 centimetrů.
Těsto
- 125 g hladké mouky
- 125 g polohrubé mouky
- 40 g Hery
- 1 čajová lžička šťávy z citronu
- 1/2 kávové lžičky soli
- 150 ml mléka
- 30 g cukru krupice (2 polévkové lžíce)
- 12 g droždí
Tvarohová náplň - nemusí být
- 500 g tvarohu
- 2 - 4 polévkové lžíce vanilkového cukru
- 2 polévkové lžíce rumu
- 2 žloutky
- 1 čajová lžička nastrouhané kůry z citronu
Ovoce nebo povidla
- hroznové víno, švestky, višně, broskve, rebarbora...
- mražené nebo kompotované ovoce
Drobenka
- 140 g polohrubé mouky
- 70 g cukru krupice
- 70 g Hery
Jak na to
- ve vlažném mléce rozmíchat cukr a lžíci mouky, rozdrobit droždí, nechat vzejít kvásek
- mouku zpracovat se solí, šťávou z citronu, kváskem a rozpuštěnou Herou
- nechat 45 - 50 minut kynout
- rozválet na plát, přenést na Herou vymazaný plech, nechat 10 minut kynout
- nanést tvarohovou náplň, povidla nebo ovoce, posypat drobenkou
- péct cca 30 minut při 180 °C
.
- ve vlažném mléce rozmíchat cukr a lžíci mouky, rozdrobit droždí, nechat vzejít kvásek
- mouku zpracovat se solí, šťávou z citronu, kváskem a rozpuštěnou Herou
- nechat 45 - 50 minut kynout
- rozválet na plát, přenést na Herou vymazaný plech, nechat 10 minut kynout
- nanést tvarohovou náplň, povidla nebo ovoce, posypat drobenkou
- péct cca 30 minut při 180 °C
.