Hlava, lalok, nožičky
- vaření (ovar)
- do zabijačkových specialit (jelita, tlačenka, jitrnice, prejt)
Plec
- pečení (rolády, pečeně, moravský vrabec...)
- dušení (plátky, závitky, guláše, čína...)
- smažení (řízky v trojobalu, těstíčku)
- mletí (sekaná, karbanátky...)
Krkovička
- pečení (vepřová pečeně)
- smažení (řízky)
- dušení (plátky přírodní, na houbách...)
- opékání
- uzení
- grilování
- smažení (řízky)
- dušení (plátky přírodní, na houbách...)
- opékání
- uzení
- grilování
Bok
- pečení (rolády, plněný...)
- mletí (sekaná)
- dušení (závitky, guláše...)
- uzení
- mletí (sekaná)
- dušení (závitky, guláše...)
- uzení
Panenka
- minutky (medailonky)
- pečení (s bylinkami, protýkaná, plněná...)
- grilování
- pečení (s bylinkami, protýkaná, plněná...)
- grilování
Pečeně (kotleta, karé)
- pečení
- smažení (řízky)
- dušení (plátky, plněné kotlety, přírodní, se zeleninou...)
- minutky
- grilování
- uzení
- smažení (řízky)
- dušení (plátky, plněné kotlety, přírodní, se zeleninou...)
- minutky
- grilování
- uzení
Kýta
- pečení (plněná vepřová pečeně, rolády...)
- smažení (řízky)
- dušení (plátky, závitky, guláše, čína...)
- minutky
- uzení
- smažení (řízky)
- dušení (plátky, závitky, guláše, čína...)
- minutky
- uzení
Kolena
- vaření
- pečení
- uzení
- grilování
- pečení
- uzení
- grilování
A ještě jednou podrobněji
- krkovička
- lalok
- plec (ramínko)
- přední koleno
- přední a zadní nožka
- hřbetní sádlo
- pečeně (kotleta, karé)
- panenská pečeně (panenka, panenská svíčková)
- bůček
- špička
- ořech
- svrchní a spodní šál
- zadní koleno
Děkuji za přehled masa :)
OdpovědětVymazatTo se hodí ;)
Také teda obdivuji ilustrace, moc hezky ztvárněné prasátko a kravička :)
Šárka
tohle je moc užtečná věc, díky, hodí se něco vědět o tom, co jíte
OdpovědětVymazatDíky, jsem ráda, že se líbí.
Vymazat