sobota 6. září 2014

Těstovinový salát s pestem, mozarellou, rajčaty a olivami

Těstovinový salát s bazalkovým pestem, mozarellou, rajčaty a olivami


  • těstoviny
  • bazalkové pesto
  • rajčata
  • mozzarella
  • olivy
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • zelená petrželka 

Jak na to  

- uvařit těstoviny podle návodu, zcedit, smíchat s bazalkovým pestem, osolit, opepřit
- promíchat s nakrájenými rajčaty, mozzarellou a olivami
- zalít olivovým olejem 
.

Jednoduché jak facka, podáváme teplý nebo studený.

Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu. Solí nešetříme, těstoviny jí potřebují hodně.
Voda by měla chutnat jako mořská.
Podle návodu uvaříme těstoviny. Musejí být al dente, tedy na skus.
Při rozkousnutí je musíme mezi zuby cítit, nesmějí být blátivé, rozvařené.
Ihned po zcezení vmícháme kupované nebo domácí bazalkové pesto.
Rajčata, olivy a mozzarellu nakrájíme na kousky, vše smícháme dohromady.
Podle chuti přisolíme a opepříme.
Polijeme olivovým olejem.
Před podáváním posypeme petrželkou.

TIP!  Mozzarellu můžeme nahradit sýrem s modrou plísní nebo sýrem balkánského typu.

Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat