úterý 19. listopadu 2013

Brokolice s karismetanovou omáčkou

Brokolice s karismetanovou omáčkou


  • střední hlávka brokolice
  • 200 g zakysané smetany
  • 150 g 31% smetany
  • 1 vrchovatá čajová lžička kari koření (2 g)
  • sůl, bílý pepř
  • zelená petrželka 


Jak na to  

- rozdělenou brokolici 3 minuty povařit v osolené vodě, ihned zchladit ve vodě ledové
- smíchané smetany přivést k bodu varu, vypnout, osolit, opepřit, vmíchat kari koření
- na talíři brokolici přelít omáčkou
- posypat nasekanou petrželkou
.

Brokolici rozdělíme na jednotlivé růžičky, opláchneme.
Dáme vařit přibližně 2000 mililitrů vody, osolíme lžičkou soli.
Vedle sporáku připravíme hrnec s vodou ledovou.
Brokolici budeme blanšírovat. Krátkým povařením a následným prudkým zchlazením zůstane křupavá a pěkně zelená.
Jakmile se voda začne vařit, vložíme brokolici a 3 minuty povaříme.
Ihned přendáme děrovanou naběračkou do vody ledové. Po necelé minutě vyndáme, necháme okapat.
V menším hrnci smícháme obě smetany, zahřejeme k bodu varu, hned vypneme. Nevaříme.
Přidáme kari koření, sůl a pepř, ideálně bílý a čerstvě mletý.
Promícháme.
Brokolici na talíři přelijeme karismetanovou omáčkou, můžeme posypat nasekanou petrželkou.
Podáváme s bagetou.



TIP!  Můžeme doplnit dobrou šunkou a máme ve chvilce výbornou večeři nebo předkrm.

Přejít na seznam receptů

2 komentáře:

  1. receptů na brokolici není nikdy dost, díky za tip na omáčku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já díky:-). Je to rychlovka a chuť je velice lahodná, omačka s brokolicí moc dobře ladí.

      Vymazat