Základ
- 500 - 600 g lilku (1 střední)
- 40 g zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 1 feferonka
- jarní cibulka
- olivový olej
Sos
- 3 filátka ančoviček
- 2 čajové lžičky cukru
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce sezamového oleje
- 1/2 až 1 polévková lžíce zelené curry pasty
Jak na to
- připravit sos - na olivovém oleji zlehka zkaramelizovat cukr, vmíchat curry pastu, vypnout
- přidat ančovičky, rozmělnit, promíchat se sójovou omáčkou a sezamovým olejem, odložit
- lilek podélně rozkrojit, nakrájet na plátky, plátky rozkrájet na třetiny
- po částech opéct na olivovém oleji dohněda, odkládat do mísy/na talíř
- na pánvi jemně orestovat pokrájený zázvor, vmíchat plátky česneku, feferonky a pokrájenou bílou část jarní cibulky, lehce opéct
- do pánve přidat opečené plátky lilku a připravený sos, 2 - 3 minuty promíchávat
- vypnout, vmíchat pokrájenou zelenou část jarní cibulky
.
- připravit sos - na olivovém oleji zlehka zkaramelizovat cukr, vmíchat curry pastu, vypnout
- přidat ančovičky, rozmělnit, promíchat se sójovou omáčkou a sezamovým olejem, odložit
- lilek podélně rozkrojit, nakrájet na plátky, plátky rozkrájet na třetiny
- po částech opéct na olivovém oleji dohněda, odkládat do mísy/na talíř
- na pánvi jemně orestovat pokrájený zázvor, vmíchat plátky česneku, feferonky a pokrájenou bílou část jarní cibulky, lehce opéct
- do pánve přidat opečené plátky lilku a připravený sos, 2 - 3 minuty promíchávat
- vypnout, vmíchat pokrájenou zelenou část jarní cibulky
.