- 800 - 900g hlávka květáku
- 450 g brambor
- 200 g drcených nebo sekaných rajčat z konzervy
- 150 g cibule (1 velká)
- 20 g čerstvého strouhaného zázvoru (1 polévková lžíce)
- 6 polévkových lžic olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 3 - 4 polévkové lžíce hrášku (mražený nebo konzervovaný)
- 2 čajové lžičky kari koření
- 2 čajové lžičky kurkumy
- 2 čajové lžičky směsi koření Garam masala
- 1 čajová lžička římského kmínu
- chilli koření (nemusí být)
- čerstvý koriandr
- sůl, pepř
Jak na to
- brambory nakrájet na kostky, 4 minuty povařit
- opražit římský kmín, přilít olej, nasypat cibuli, osolit, orestovat
- přidat zázvor a česnek
- vmíchat koření, sekaná rajčata, brambory a květák
- zalít vodou, 10 - 12 minut povařit
- vmíchat hrášek
.
- brambory nakrájet na kostky, 4 minuty povařit
- opražit římský kmín, přilít olej, nasypat cibuli, osolit, orestovat
- přidat zázvor a česnek
- vmíchat koření, sekaná rajčata, brambory a květák
- zalít vodou, 10 - 12 minut povařit
- vmíchat hrášek
.