- 1200 g zadního hovězího masa
- 250 g cibule (2 větší)
- 100 g slaniny
- 80 g másla
- 50 g sádla nebo oleje
- 10 stroužků česneku
- hovězí vývar
- sůl, pepř
- 1 polévková lžíce hladké nebo polohrubé mouky
Jak na to
- na sádle rozpustit slaninu, orestovat cibuli, přendat do pekáče
- maso zprudka opéct ze všech stran, osolit, opepřit, dát do pekáče, přidat utřený česnek
- zalít vývarem, poklást máslem
- péct 15 minut na 200 °C, pak snížit na 160 °C, dopéct doměkka
- lehce zahustit sos
.
- na sádle rozpustit slaninu, orestovat cibuli, přendat do pekáče
- maso zprudka opéct ze všech stran, osolit, opepřit, dát do pekáče, přidat utřený česnek
- zalít vývarem, poklást máslem
- péct 15 minut na 200 °C, pak snížit na 160 °C, dopéct doměkka
- lehce zahustit sos
.