- 1500 g bílého nebo červeného zelí (1 střední hlávka)
- 120 g cibule (1 větší)
- 1 polévková lžíce sádla nebo 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- ocet, cukr
- sůl, kmín
Jak na to
- zelí nakrájet na nudličky
- lehce podlít vodou, osolit, okmínovat, podusit skoro doměkka
- na sádle zesklovatět nakrájenou cibuli, zasypat moukou, usmažit světlou jíšku
- jíšku vmíchat do zelí, povařit
- dochutit solí, cukrem a octem
.
- zelí nakrájet na nudličky
- lehce podlít vodou, osolit, okmínovat, podusit skoro doměkka
- na sádle zesklovatět nakrájenou cibuli, zasypat moukou, usmažit světlou jíšku
- jíšku vmíchat do zelí, povařit
- dochutit solí, cukrem a octem
.