Rozpis na 3 porce.
- 250 g rybího masa nebo mořských plodů (čerstvé i mražené, sladkovodní i mořské)
- 500 ml zeleninového leča
- 150 ml červeného vína
- 120 g rýže
- 4 stroužky česneku
- 2 - 3 čajové lžičky kořenící směsi Harissy nebo jiné pikantní - množství podle chuti!
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce medu
- šťáva z 1/2 citronu
- tymián, rozmarýn
- sůl, pepř
Jak na to
- na olivovém oleji osmahnout plátky česneku, přidat rýži, zalít vínem, nechat odpařit alkohol
- vmíchat bylinky, osolit, opepřit, zalít zeleninovým lečem, povařit do změknutí rýže
- smíchat šťávu z citronu, med a Harissu, minutu povařit s rýží
- na olivovém oleji osmahnout lehce osolené kousky rybího masa
- buď smíchat vše dohromady nebo kostky hotového rybího masa přidat až na talíři
.
- na olivovém oleji osmahnout plátky česneku, přidat rýži, zalít vínem, nechat odpařit alkohol
- vmíchat bylinky, osolit, opepřit, zalít zeleninovým lečem, povařit do změknutí rýže
- smíchat šťávu z citronu, med a Harissu, minutu povařit s rýží
- na olivovém oleji osmahnout lehce osolené kousky rybího masa
- buď smíchat vše dohromady nebo kostky hotového rybího masa přidat až na talíři
.