- 4 větší papriky
- 1 větší cibule
- nakládané kapary
- čerstvá šťáva z citronu
- cukr třtinový
- sůl, pepř
- olivový olej
- čerstvé bylinky např. tymián, petržel, oregano, kopr...
Jak na to
- papriky opéct nad plamenem, v troubě, pod grilem... nebo je použít bez opečení
- papriky a cibuli nakrájet na proužky, bylinky nasekat, kapary scedit
- vše promíchat se solí, cukrem, pepřem, šťávou z citronu a olivovým olejem
- nechat rozležet
.
- papriky opéct nad plamenem, v troubě, pod grilem... nebo je použít bez opečení
- papriky a cibuli nakrájet na proužky, bylinky nasekat, kapary scedit
- vše promíchat se solí, cukrem, pepřem, šťávou z citronu a olivovým olejem
- nechat rozležet
.
Příprava
Kapary scedíme.
Bylinky nasekáme najemno.
Sloupnutou cibuli nakrájíme na tenké proužky.
Papriky opláchneme a osušíme.
Celé je nejdříve opečeme do zčernání.
Můžeme to udělat pod grilem nebo na rozpálené pánvi nebo přímo nad plynovým hořákem nebo v troubě.
Z paprik stáhneme opečenou slupku a odstraníme z nich jadýrka.
Nakrájíme je na proužky.
Díky opečení bude chuť salátu o několik stupínků lepší.
Díky opečení bude chuť salátu o několik stupínků lepší.
Bez slupky budou papriky stravitelnější.
Zhotovení
Zhotovení
- V míse smícháme papriky, cibuli a kapary. Podle chuti přidáme cukr, sůl a pepř.
Solíme jen lehce, kapary jsou slané dost.
- Vmícháme čerstvou šťávu z citronu a 2 polévkové lžíce olivového oleje. Nakonec přidáme nasekané bylinky.
Před podáváním necháme chvilku rozležet.
Žádné komentáře:
Okomentovat