středa 3. července 2013

Paprikový salát

Paprikový salát


  • 4 větší papriky
  • 1 větší cibule
  • nakládané kapary
  • čerstvá šťáva z citronu
  • cukr třtinový
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • čerstvé bylinky např. tymián, petržel, oregano, kopr...

Jak na to  

- papriky opéct nad plamenem, v troubě, pod grilem... nebo je použít bez opečení
- papriky a cibuli nakrájet na proužky, bylinky nasekat, kapary scedit
- vše promíchat se solí, cukrem, pepřem, šťávou z citronu a olivovým olejem
- nechat rozležet
.

Příprava

Kapary scedíme.
Bylinky nasekáme najemno.
Sloupnutou cibuli nakrájíme na tenké proužky.

Papriky opláchneme a osušíme.
Celé je nejdříve opečeme do zčernání.
Můžeme to udělat pod grilem nebo na rozpálené pánvi nebo přímo nad plynovým hořákem nebo v troubě.
Z paprik stáhneme opečenou slupku a odstraníme z nich jadýrka.
Nakrájíme je na proužky.
Díky opečení bude chuť salátu o několik stupínků lepší.
Bez slupky budou papriky stravitelnější.


Zhotovení

  • V míse smícháme papriky, cibuli a kapary.
  • Podle chuti přidáme cukr, sůl a pepř.
    Solíme jen lehce, kapary jsou slané dost.

  • Vmícháme čerstvou šťávu z citronu a 2 polévkové lžíce olivového oleje.
  • Nakonec přidáme nasekané bylinky.
    Před podáváním necháme chvilku rozležet.

Salátem výborně doplníme pečená masa, steaky, ryby...


Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat