Brambory je fajn uvařit den předem!
Salát připravíme pár hodin před podáváním, aby se stihl rozležet!
- 1000 g syrových neoloupaných brambor
- 450 g kořenové zeleniny (250 g mrkve, 100 g celeru, 100 g petržele)
- 200 g měkkého salámu např. šunkový, kvalitní Gothaj nebo dobré špekáčky
- 150 g nakládaných kyselých okurek (4 středně velké)
- 120 g majonézy (3 vrchovaté polévkové lžíce)
- 100 g cibule
- 60 g plnotučné hořčice (3 zarovnané polévkové lžíce)
- 30 g kyselejšího jablka
- 4 - 5 vajec
- 1 čajová lžička kmínu
- čerstvá šťáva z citronu
- sůl, pepř
Jak na to
- uvařit brambory ve slupce, vajíčka, očištěnou zeleninu, nechat vychladnout
- oloupané brambory, oloupaná vejce, zeleninu, okurky, salám, cibuli a jablko nakrájet na kostičky
- osolit, opepřit, zlehka promíchat
- vmíchat hořčici, majonézu a šťávu z citronu
- podle potřeby dochutit solí, pepřem, citronovou šťávou
- nechat v chladu rozležet
.
- uvařit brambory ve slupce, vajíčka, očištěnou zeleninu, nechat vychladnout
- oloupané brambory, oloupaná vejce, zeleninu, okurky, salám, cibuli a jablko nakrájet na kostičky
- osolit, opepřit, zlehka promíchat
- vmíchat hořčici, majonézu a šťávu z citronu
- podle potřeby dochutit solí, pepřem, citronovou šťávou
- nechat v chladu rozležet
.