- 500 g vepřové plece nebo libového bůčku
- 500 g kysaného zelí (1 sáček)
- 200 ml zakysané smetany
- 200 ml mléka nebo vody
- 150 g cibule (2 středně velké)
- 50 g polohrubé mouky (3 polévkové lžíce)
- 4 čajové lžičky rajčatového protlaku
- 4 polévkové lžíce slunečnicového oleje nebo sádla
- 2 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře, 1 menší bobkový list
- 2 čajové lžičky sladké papriky
- sůl, kmín
Jak na to
- osmahnout cibuli, zprudka orestovat kostky masa, vydusit
- okořenit, vmíchat protlak
- přidat celý obsah sáčku se zelím, zalít vodou, vařit doměkka
- zahustit moukou rozmíchanou ve vodě a mléce, povařit
- vmíchat zakysanou smetanu, prohřát
.
- osmahnout cibuli, zprudka orestovat kostky masa, vydusit
- okořenit, vmíchat protlak
- přidat celý obsah sáčku se zelím, zalít vodou, vařit doměkka
- zahustit moukou rozmíchanou ve vodě a mléce, povařit
- vmíchat zakysanou smetanu, prohřát
.