- 2000 g čerstvých pevných hub
- 400 g 30 - 33% smetany
- 150 g anglické slaniny nebo dobrého špeku
- 50 g másla
- 20 - 30 g směsi koření (vlastní nebo kupovaná, například grilovací, kari...)
- 5 stroužků česneku
- 1 čajová lžička kmínu
- sůl
Jak na to
- slaninu nebo špek nakrájet na kostičky, orestovat
- pekáč vytřít máslem, zbytek másla rozkrájet a nechat v pekáči
- do pekáče dát orestovanou slaninu i s tukem
- očištěné a opláchnuté podélně rozkrojené houby posypat kořením, naskládat na slaninu
- přidat utřený česnek a kmín
- polít smetanou
- nezakryté péct při 200 °C cca 50 minut
.
- slaninu nebo špek nakrájet na kostičky, orestovat
- pekáč vytřít máslem, zbytek másla rozkrájet a nechat v pekáči
- do pekáče dát orestovanou slaninu i s tukem
- očištěné a opláchnuté podélně rozkrojené houby posypat kořením, naskládat na slaninu
- přidat utřený česnek a kmín
- polít smetanou
- nezakryté péct při 200 °C cca 50 minut
.