- 1000 g oloupaných brambor
- 300 - 400 ml mléka
- 125 ml 30 - 33% smetany
- 100 g sýra například Ementál, Gouda, Gruyère, čedar, parmazán, mozzarella...
- 15 g másla
- 4 stroužky česneku
- sůl, pepř, kmín
- rozmarýn, petrželka, tymián...
Jak na to
- oloupané brambory nakrájet na 2mm plátky
- do mléka přidat prolisovaný česnek, nasypat plátky brambor
- promíchávat, 2 minuty povařit
- plátky urovnat do vymazaného pekáče, osolit a opepřit
- zalít smetanou, ev. posypat bylinkami
- péct 30 - 40 minut při teplotě 180 °C
- posypat strouhaným sýrem, zapéct dozlatova
- do mléka přidat prolisovaný česnek, nasypat plátky brambor
- promíchávat, 2 minuty povařit
- plátky urovnat do vymazaného pekáče, osolit a opepřit
- zalít smetanou, ev. posypat bylinkami
- péct 30 - 40 minut při teplotě 180 °C
- posypat strouhaným sýrem, zapéct dozlatova