Cizrnu nutno den předem namočit!
Rozpis na přípravu cca 3 litrů polévky.
- 500 g cizrny
- 400 g loupaných konzervovaných rajčat
- 200 g 31 - 33% smetany
- 140 g cibule
- 120 g mrkve
- 100 g celeru
- 25 g másla
- 4 stroužky česneku
- 4 polévkové lžíce olivového oleje
- 3 čajové lžičky kari koření
- 3 čajové lžičky kurkumy
- 2 polévkové lžíce šťávy z citronu
- 2 čajové lžičky mletého sušeného zázvoru
- 2,5 l vývaru nebo 2 kostky kuřecího bujonu
- sůl, pepř
Jak na to
- cizrnu na 24 hodin namočit
- na másle a oleji orestovat cibuli, přidat mrkev a celer, orestovat
- vmíchat česnek a koření, zalít rajčaty, vydusit vodu
- přidat cizrnu, zalít vývarem a smetanou, hodinu povařit
- rozmixovat
- osolit a dochutit šťávou z citronu
.
- cizrnu na 24 hodin namočit
- na másle a oleji orestovat cibuli, přidat mrkev a celer, orestovat
- vmíchat česnek a koření, zalít rajčaty, vydusit vodu
- přidat cizrnu, zalít vývarem a smetanou, hodinu povařit
- rozmixovat
- osolit a dochutit šťávou z citronu
.