Základ
- 4 plátky vepřové krkovice - 180 až 200 gramů jeden
- 1000 g brambor
- 200 g cibule
- 40 g sádla
- sůl, mletý pepř, kmín
Marináda
- 200 ml světlého piva
- 140 g rajčatového protlaku
- 6 - 8 stroužků česneku
- 4 polévkové lžíce sójové omáčky (40 ml)
- 4 polévkové lžíce oleje (50 ml)
- 3 čajové lžičky cukru (15 g)
- 2 čajové lžičky kari koření (4 g)
- 2 polévkové lžíce hořčice (50 g) - plnotučná nebo dijonská
- 1 polévková lžíce octa
- 1 čajová lžička pepře
Jak na to
- smíchat ingredience na marinádu
- naložit lehce naklepané osolené a opepřené plátky krkovice, dát do chladna
- osmahnout polovinu cibule nakrájenou na kolečka
- do pekáče nandat restovanou cibuli, vyložit bramborami pokrájenými na plátky, osolit a pokmínovat
- narovnat plátky krkovice, zalít zbytkem marinády, poklást druhou půlkou koleček cibule
- péct zakryté 10 minut při 200 °C, dalších cca 40 minut při 180°C
- odkrýt, zvýšit teplotu, dopéct ještě 10 - 15 minut
.
- smíchat ingredience na marinádu
- naložit lehce naklepané osolené a opepřené plátky krkovice, dát do chladna
- osmahnout polovinu cibule nakrájenou na kolečka
- do pekáče nandat restovanou cibuli, vyložit bramborami pokrájenými na plátky, osolit a pokmínovat
- narovnat plátky krkovice, zalít zbytkem marinády, poklást druhou půlkou koleček cibule
- péct zakryté 10 minut při 200 °C, dalších cca 40 minut při 180°C
- odkrýt, zvýšit teplotu, dopéct ještě 10 - 15 minut
.