Marti a Honzo, díky za králíka!
˙
- vykuchaný králík
- 200 g slaniny
- 50 g sádla
- 5 stroužků česneku
- 2 střední cibule
- sůl, kmín
Jak na to
- králíka naporcovat, prošpikovat slaninou, osolit
- na dno pekáče dát kousky sádla, urovnat kolečka cibule, posadit porce králíka
- potřít utřeným česnekem, posypat kmínem, podlít malým množstvím vody
- pekáč zakrýt, vložit do rozpálené trouby, teplotu stáhnout na 160 °C, polévat výpekem
- po 60 až 90 minutách zvýšit teplotu na 200 °C, péct 20 až 35 minut stále zakryté
- odkrýt, dopéct okolo 20 minut dozlatova
.
- králíka naporcovat, prošpikovat slaninou, osolit
- na dno pekáče dát kousky sádla, urovnat kolečka cibule, posadit porce králíka
- potřít utřeným česnekem, posypat kmínem, podlít malým množstvím vody
- pekáč zakrýt, vložit do rozpálené trouby, teplotu stáhnout na 160 °C, polévat výpekem
- po 60 až 90 minutách zvýšit teplotu na 200 °C, péct 20 až 35 minut stále zakryté
- odkrýt, dopéct okolo 20 minut dozlatova
.