- 650 g povařeného květáku
- 350 g mražených špenátových listů
- 60 g slaniny (nemusí být)
- 60 g cibule
- 40 g másla
- 3 vejce
- 3 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce octa
- 1 čajová lžička kmínu
- 1/2 kávové lžičky mletého muškátového oříšku
- strouhanka a olej nebo sádlo na smažení
- sůl, pepř
Jak na to
- rozdělený květák uvařit skoro doměkka, nechat na sítu vykapat
- na pánvi orestovat cibuli, přidat špenátové listy, míchat do povolení, vmíchat utřený česnek, nechat vychladnout
- v míse smíchat a rozmačkat uvařený květák, strouhanku, vejce, slaninu, sůl, pepř a muškátový oříšek
- promíchat s vychladlým špenátem
- ze směsi tvořit karbanátky, lehce je zploštit, obalit ve strouhance
- osmažit po obou stranách dozlatova
.
- rozdělený květák uvařit skoro doměkka, nechat na sítu vykapat
- na pánvi orestovat cibuli, přidat špenátové listy, míchat do povolení, vmíchat utřený česnek, nechat vychladnout
- v míse smíchat a rozmačkat uvařený květák, strouhanku, vejce, slaninu, sůl, pepř a muškátový oříšek
- promíchat s vychladlým špenátem
- ze směsi tvořit karbanátky, lehce je zploštit, obalit ve strouhance
- osmažit po obou stranách dozlatova
.