Péct ideálně 7 až 10 dní před Štědrým dnem.
Množství na 2 velké plechy.
Těsto
- 250 ml mléka
- 80 g cukru moučky nebo medu
- 30 g hladké mouky
- 20 g másla
Náplň
- 140 g směsi ořechů
- 260 g kandovaného a sušeného ovoce a zázvoru
- 100 g kandované pomerančové kůry
- 50 g kandovaných brusinek
- 50 g sušených švestek
- 40 g kandovaného zázvoru
- 20 g rozinek
- 50 g jader vlašských ořechů
- 50 g jader lískových ořechů
- 40 g mandlí
Poleva
- 75 g čokolády na vaření
- 2 polévkové lžíce mléka
Jak na to
- v mléku rozmíchat mouku a cukr, přidat máslo, 5 minut povařit, míchat
- přidat pokrájené kandované ovoce a posekané ořechy, na pečicí papír tvořit hromádky
- péct 15 - 20 minut při 180 °C dozlatova, ještě teplé sundat, nechat vychladnout
- spodní stranu potřít čokoládovou polevou
.
- v mléku rozmíchat mouku a cukr, přidat máslo, 5 minut povařit, míchat
- přidat pokrájené kandované ovoce a posekané ořechy, na pečicí papír tvořit hromádky
- péct 15 - 20 minut při 180 °C dozlatova, ještě teplé sundat, nechat vychladnout
- spodní stranu potřít čokoládovou polevou
.