- 250 g žampionů
- 250 g tvarohu nebo ricotty nebo sýru nebo pomazánkového másla
- 80 g másla (30 + 50)
- 2 stroužky česneku
- 2 čajové lžičky dijonské hořčice
- 2 polévkové lžíce olivového oleje (1 + 1)
- 2 - 3 polévkové lžíce zakysané smetany
- 1 čajová lžička sójové omáčky
- pažitka
- sůl, pepř
Jak na to
- žampiony oloupat, opláchnout, nadrobno pokrájet
- osmahnout na másle a olivovém oleji do změknutí
- po vyvaření vody lehce opéct dozlatova
- smíchat tvaroh, máslo, hořčici, vychladlé žampiony, sójovou omáčku, utřený česnek a olivový olej
- vmíchat 2 - 3 lžíce zakysané smetany, osolit, opepřit
- přidat nadrobno pokrájenou pažitku (jarní cibulku, cibuli)
.
- žampiony oloupat, opláchnout, nadrobno pokrájet
- osmahnout na másle a olivovém oleji do změknutí
- po vyvaření vody lehce opéct dozlatova
- smíchat tvaroh, máslo, hořčici, vychladlé žampiony, sójovou omáčku, utřený česnek a olivový olej
- vmíchat 2 - 3 lžíce zakysané smetany, osolit, opepřit
- přidat nadrobno pokrájenou pažitku (jarní cibulku, cibuli)
.