Játra
- 1000 g vepřových nebo kuřecích nebo telecích jater
- 200 ml vývaru nebo vody
- 100 g cibule (1 větší)
- 50 g rajčatového protlaku (3 čajové lžičky)
- 30 g slaniny bez kůže (nebo špeku)
- 20 g másla
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 3 - 4 stroužky česneku
- 2 čajové lžičky tymiánu
- 2 čajové lžičky rozmarýnu
- 1 čajová lžička sladké papriky
- 1/2 čajové lžičky kmínu
- sůl, pepř
Zelenina
- 400 g silnostěnných paprik (2 větší)
- 300 g cherry rajčat
- 180 g cibule (1 velká)
- 130 g lilku
- 130 g mladé cukety
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Jak na to
- na olivovém oleji s kouskem másla osmažit cibuli
- přidat na nudličky pokrájená odblaněná játra, prudce orestovat, přidat slaninu
- okořenit, vmíchat rajčatový protlak a česnek
- podlít vývarem nebo vodou, dusit doměkka
- zeleninu pokrájet, v hrnci zalít olejem, osolit, opepřit, nezakryté cca 20 minut dusit ve vlastní šťávě
.
- na olivovém oleji s kouskem másla osmažit cibuli
- přidat na nudličky pokrájená odblaněná játra, prudce orestovat, přidat slaninu
- okořenit, vmíchat rajčatový protlak a česnek
- podlít vývarem nebo vodou, dusit doměkka
- zeleninu pokrájet, v hrnci zalít olejem, osolit, opepřit, nezakryté cca 20 minut dusit ve vlastní šťávě
.