Odpalované těsto na Profiterolky
- 125 ml vody
- 75 g hladké mouky
- 60 g másla
- 2 větší vejce
- 1/4 kávové lžičky soli
Náplň
- 100 g Gorgonzoly
- 100 g másla
- 40 g nakládaných paprik
- 25 g zelené čerstvé papriky
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř
Jak na to
- přivést k varu osolenou vodu s máslem, odstavit, vmíchat mouku
- vrátit na sporák, na mírném plameni cca 5 minut odpalovat
- do zchladlého těsta po částech zpracovat vejce
- na pečicí papír nastříkat kulaté tvary, pokropit vodou
- vložit do trouby, péct 15 minut na 200 °C a dalších cca 10 minut na 170 °C
- teplé rozříznout, po vychladnutí naplnit
.
- přivést k varu osolenou vodu s máslem, odstavit, vmíchat mouku
- vrátit na sporák, na mírném plameni cca 5 minut odpalovat
- do zchladlého těsta po částech zpracovat vejce
- na pečicí papír nastříkat kulaté tvary, pokropit vodou
- vložit do trouby, péct 15 minut na 200 °C a dalších cca 10 minut na 170 °C
- teplé rozříznout, po vychladnutí naplnit
.