- 600 - 700 g vepřového masa bez kosti (pečeně, krkovice, plec, kýta)
- 500 ml vývaru nebo vody
- 200 g čerstvých hub
- 150 g cibule (1 velká)
- 25 g másla
- 4 polévkové lžíce slunečnicového oleje nebo sádla
- 1 vrchovatá polévková lžíce hladké mouky
- sůl, pepř, kmín
Jak na to
- plátky masa lehce naklepat, naříznout, osolit, opepřit, obalit v mouce
- zprudka opéct na oleji/sádle, dát stranou, přidat olej, nasypat cibuli, orestovat dozlatova
- na cibuli vrátit maso, zalít vývarem, podusit doměkka
- houby nakrájet na plátky, na pánvi podusit ve vlastní šťávě, osmahnout
- vmíchat k měkkým vepřovým plátkům, společně 5 minut podusit
.
- plátky masa lehce naklepat, naříznout, osolit, opepřit, obalit v mouce
- zprudka opéct na oleji/sádle, dát stranou, přidat olej, nasypat cibuli, orestovat dozlatova
- na cibuli vrátit maso, zalít vývarem, podusit doměkka
- houby nakrájet na plátky, na pánvi podusit ve vlastní šťávě, osmahnout
- vmíchat k měkkým vepřovým plátkům, společně 5 minut podusit
.