Rozpis na kulatou nižší formu o průměru 25 centimetrů.
Piškotový korpus
- 80 g cukru krupice (3 vrchovaté polévkové lžíce)
- 80 g polohrubé mouky (4 vrchovaté polévkové lžíce)
- 2 velká vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 2 polévkové lžíce horké vody
- 1 zarovnaná čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- citron
- kousek másla a 1/2 polévkové lžíce hrubé nebo polohrubé mouky na vymazání a vysypání formy
Krém
- 100 ml mléka
- 100 g minimálně 30% smetany
- 50 g 15% zakysané smetany
- 40 g másla
- 30 g cukru moučky (1 vrchovatá polévková lžíce)
- 10 g hladké mouky
- 10 g bramborového škrobu (např. Solamyl)
- 1 čajová lžička rumu
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Ovoce a dortové želé
- ovoce
- cukr
- 1 sáček dortového želé nebo želatiny
Jak na to
- ušlehat sníh ze 2 bílků
- 2 žloutky ušlehat s cukrem, horkou vodou, smíchat s moukou a práškem do pečiva, spojit se sněhem
- těsto rozetřít do vymazané a vysypané formy, péct cca 15 minut při 180 °C
- z mléka, škrobu a mouky uvařit kaši, máslo utřít s cukrem, po vychladnutí spojit
- ušlehat šlehačku, prošlehat se zakysanou smetanou, spojit s krémem
- natřít na vychladlý korpus, poklást ovocem
- podle návodu uvařit želé, nalít na ovoce
.
- ušlehat sníh ze 2 bílků
- 2 žloutky ušlehat s cukrem, horkou vodou, smíchat s moukou a práškem do pečiva, spojit se sněhem
- těsto rozetřít do vymazané a vysypané formy, péct cca 15 minut při 180 °C
- z mléka, škrobu a mouky uvařit kaši, máslo utřít s cukrem, po vychladnutí spojit
- ušlehat šlehačku, prošlehat se zakysanou smetanou, spojit s krémem
- natřít na vychladlý korpus, poklást ovocem
- podle návodu uvařit želé, nalít na ovoce
.