Hrách nutno předem namočit!
- 400 g nepředvařeného hrachu
- 100 g cibule (1 větší)
- 60 g polohrubé mouky (3 polévkové lžíce)
- 50 g sádla (2 polévkové lžíce)
- 3 - 4 stroužky česneku
- 2 čajové lžičky soli
- 2 polévkové lžíce majoránky
- 1 čajová lžička pepře
Jak na to
- předem namočený hrách 20 - 25 minut vařit
- na sádle osmahnout cibulku, nasypat mouku, připravit jíšku, zalít vodou
- přilít hrách i s vodou, ve které se vařil, přidat sůl, pepř, majoránku, 20 minut povařit
- vmíchat utřený česnek, odstavit, rozmixovat, dochutit, přidat majoránku
.
- předem namočený hrách 20 - 25 minut vařit
- na sádle osmahnout cibulku, nasypat mouku, připravit jíšku, zalít vodou
- přilít hrách i s vodou, ve které se vařil, přidat sůl, pepř, majoránku, 20 minut povařit
- vmíchat utřený česnek, odstavit, rozmixovat, dochutit, přidat majoránku
.